Secret del Priorat 2019 de Família Torres, entre els millors vins del 2022 segons Wine Enthusiast

El nou Priorat del celler se situa en la posició 31 de la llista ‘The Enthusiast 100’, elaborada a partir de 21.000 vins

Secret del Priorat 2019 de Família Torres ha entrat a la llista ‘The Enthusiast 100’, que publica anualment la prestigiosa revista americana Wine Enthusiast amb els millors vins de l’any. Els editors de la publicació van fer la selecció a partir de 21.000 vins tastats a cegues procedents de 17 països, en busca de “vins convincents, deliciosos i àmpliament disponibles amb una excel·lent relació qualitat-preu”. La segona anyada d’aquest vi del Priorat s’ha situat en la posició 31, amb 92 punts, el que el converteix en el més ben classificat dels 4 vins catalans i el segon dels 8 vins espanyols inclosos a la llista.

Secret del Priorat, l’última novetat del celler de Família Torres al Priorat, transmet el paisatge i la diversitat d’aquesta extraordinària regió vitivinícola. El vi és un cupatge compost majoritàriament per les varietats autòctones garnatxa i carinyena i procedeix de vinyes seleccionades de la comarca que formen un mosaic de vinyes típiques plantades en costers i sòls de llicorella. Secret del Priorat, amb una criança de 12 mesos en botes de roure francès, és, en el seu conjunt, un vi harmònic i respectuós amb la tradició i cultura local. El seu nom i etiqueta evoquen la bellesa i la màgia del Priorat, un lloc on la natura revela contínuament els seus secrets a través de petits detalls, com les flors dels vells ametllers que creixen entre els ceps.

La segona anyada, 2019, va ser relativament seca, tot i que algunes pluges van contribuir al bon creixement vegetatiu de les plantes. Les temperatures es van mantenir dins de la normalitat, amb mínimes lleugerament superiors a la mitjana, tot i que l’estiu no va ser particularment calorós. El crític de Wine Enthusiast, Mike DeSimone, destaca en les seves notes de tast el color “granat fosc” i “les aromes de mora, fruits vermells i vainilla, la xarxa de tanins delicats que recolzen els sabors de magrana, fruits vermells, mentol i cacau en pols; i al final, notes de pell de taronja confitada i violeta”.

Un altre vi de Família Torres Priorat que també ha estat reconegut recentment és Perpetual 2017 (DOQ Priorat), elaborat amb ceps de carinyena i garnatxa de 80-100 anys. La crítica de vins Sarah Jane Evans MW l’ha puntuat amb 96 punts i l’ha qualificat d’’excel·lent’ a l’article titulat ‘Vins negres indígenes espanyols publicat a la reconeguda revista britànica de vins Decanter.