ns plau comunicar-vos que enguany encetarem l’any amb un esdeveniment que ja s’ha convertit en una tradició per a nosaltres: la xerrada de la verema. Aquesta trobada, que venim organitzant des de fa uns anys, és un moment clau per reflexionar i compartir experiències sobre com ha anat la darrera campanya de la verema, i altres factors rellevants per al sector: com la qualitat de la collita, l’evolució climàtica, canvi d’impressions de maduracions, malalties, recomanacions tècniques, com afecta la sequera, quina de les varietats creieu que s’ha comportat millor, incidències majors durant la verema, etc.
La xerrada tindrà lloc el dijous dia 16 de gener de 2025 a les 18 hores a Blancher (Pl. Del Pont Romà,15. Sant Sadurní d’Anoia) i comptarem amb la col·laboració de Rius & Rius Assessors.
Serà una ocasió perfecte per analitzar els resultats de la temporada, intercanviar idees i, sobretot, fer pinya entre tots aquells que compartim aquesta passió pel món del vi i la vinya.
Per enriquir el diàleg amb una visió àmplia i fonamentada seguirem l’ordre següent, primer hi haurà una exposició de com ha anat en general la verema a tot Catalunya elaborada pels associats tècnics de l’INCAVI, a partir de les dades de produccions per varietats, climatologia, començament de verema…, comparatives amb altres anys, etc. Tot seguit anirem desgranant les diferents DO’s, però seguint un ordre general que seria:
- Producció (dintre d’aquest apartat hi podem destacar aquelles incidències com són la sequera, les plagues, tant fitosanitàries com de senglars o cabirols).
- Sanitat (vindria lligada amb la producció i amb la incidència de les plagues).
- Maduració (dates de verema, primerenca o tardana, nivells de maduració).
- Qualitat dels vins obtinguts (a nivell aromàtic i gustatiu, també incidències en l’elaboració, com pot ser fermentacions difícils o no FML, clarificacions, estabilitat tartàrica, ets).
Si voleu plantejar dubtes o inquietuds que us agradaria que tractéssim durant aquesta xerrada, seran molt benvinguts els vostres suggeriments. Podeu enviar-los a través del correu ace@enolegs.cat
Per participar, la inscripció és gratuïta. Els interessats us podeu inscriure enviant un correu ace@enolegs.cat o trucant al 938912550.
Estem segurs que aquesta trobada serà molt enriquidora, i ens agradaria comptar amb la vostra presència per fer-la encara més especial.
Un cop acabada la xerrada, farem un refrigeri i una copa de cava per brindar junts pel nou any.
Esperem veure-us a la xerrada!