ALIANÇA SURO-VI AL CONGRÉS MUNDIAL DE LA VINYA I EL VI
La Fundació Institut Català del Suro ha participat al 44è Congrés Mundial de la Vinya i el Vi de l’Organització Internacional de la Vinya i el VI. A nivell institucional, es va produir una reunió sectorial entre el fins ara Director General de l’OIV, Pau Roca, i el president de l’ICSuro, Joan J. Puig. També vam coincidir amb el nou Director General, John Barker, que ens ha trasmès la importància del suro pel sector del vi.
A nivell tècnic, es va fer una ponència sobre la contribució del suro a la cadena de valor del sector vitivinícola.
_________________________________________________________
LA LLEVA DEL SURO A LA 2A JORNADA TÈCNICA DEL SUROCAT
La lleva del suro, tant amb destral com amb màquina auxiliar d’obrir suros, ha estat l’eix central de la 2a jornada tècnica PATT “SUROCAT: Talent, mecanització i oportunitats d’ocupació en la lleva del suro”, que s’ha portat a Can Vilallonga, a Cassà de la Selva, amb més d’una trentena d’assistents.
_________________________________________________________
EL TAP DE FINCA A JUDA A POSAR EN PRODUCCIÓ LES SUREDES
L’any 2022 es van fabricar 180.000 Taps de Finca provinents d’unes 53 hectàrees de sureda. Aquestes dades demostren que el projecte ajuda a posar en producció els boscos de sureda a Catalunya, que si assoleixen el seu màxim potencial productiu poden passar de l’extracció de 7.000 tones de suro anuals a 11.000 tones.
_________________________________________________________
PRESCRIPTORS I PERIODISTES PROMOCIONEN L’ÚS DEL SURO
Aquest mes de juny, hem treballat de la mà de prescriptors i periodistes per donar a conèixer l’origen, la sostenibilitat o la versatilitat del suro com a material o del tap com a eina enològica.
- Col·laboració amb el perfil d’Instagram @lacrimaterrae – vídeo.
- Presentació de la Fira del Tap i el Suro amb més d’una vintena de wine lovers.
- Press trip surer amb la revista Papers de Vi i la Ruta del Vi DO Empordà.
_________________________________________________________
ALBET I NOYA ES SUMA A LA CAMPANYA DE RECICLATGE DE TAPS
El celler Albet i Noya i la Fundació Institut Català del Suro han esdevingut partners de sostenibilitat. Ambdues parts col·laboren per reciclar els taps de suro de les ampolles que es destapen a les instal·lacions del celler per mitjà de l’urna de recollida de taps de l’ICSuro. L’objectiu de l’aliança és donar una segona vida a aquest suro destinant-lo a projectes d’economia circular.