Marcel Sabaté (Sabaté i Coca): “Els Vinari ens reforçaran al mercat català”

L’enòleg del millor escumós català fa balanç del reconeixement i parla del Josep Coca 2015, dels orígens i de Corpinnat.

 

 

Aquest premi ha estat una enorme sorpresa i una alegria molt gran, no tant perquè no creguem en el nostre vi, sinó perquè estàvem competint amb molts d’altres productes de qualitat”. Marcel Sabaté, propietari i enòleg de Sabaté i Coca, comparteix la satisfacció d’haver estat guanyadors del premi a millor vi escumós de l’any, d’acord amb els Premis Vinari. “I sentim doble alegria pel fet que el reconeixement vingui de casa“, dirà en relació amb Catalunya.

El cert, diu, és que “ens ha felicitat molta gent pel premi i això és molt satisfactori”, continua. Tant, i en això insisteix, ens fa ser conscients que hem de mirar amb més atenció del mercat interior. “Exportem, i fer-ho és un èxit, però els petits cellers com el nostre, hauríem de poder vendre més aquí, al mercat local”, comenta. “Sé que aquest Vinari ens ajudarà a reforçar el producte i a donar-lo a conèixer més aquí”. De fet, somia, “si ara estem venent un 30-35% de la producció a Catalunya, m’agradaria pensar que en un termini no molt llarg puguem incrementar aquest percentatge fins al 70-75%”.

Josep Coca 2015, un cupatge de xarel·lo i macabeu

Josep Coca 2015 és un cupatge de xarel·lo i macabeu nascut d’una vinya vella d’una finca ubicada prop del Riu Bitlles. “Tenim la finca parcel·litzada amb les dues varietats; l’orientació, cara nord, afavoreix la maduració i dona com a resultat un producte amb una forta personalitat, que manté la fruita i la combina amb una expressió de torrats, malgrat que el vi no ha fermentat en bota”, dirà l’enòleg. “Nosaltres preferim l’inoxidable perquè no aporti res al vi i puguem embotellar el resultat més fidel al que rebem de la vinya”.

Marcel Sabaté parla de les seves quimeres, “si pogués triar, m’encantaria tenir totes les vinyes de la propietat plantades en vas“, comenta, “perquè permeten a la planta ser reflex de la seva màxima expressió“.

“El Premi també és de Corpinnat”

Sabaté i Coca és un dels cellers fundadors de Corpinnat, la marca col·lectiva que actualment agrupa 11 cellers del Penedès. “Aquest premi també és un reconeixement a la qualitat, al territori”, comenta Sabaté. “I també a Corpinnat, a l’esforç que estem fent des de la marca col·lectiva per tenir cura del territori, per posicionar el Penedès com a territori de producció de grans vins escumosos, de productes de llarga criança”, dirà. “Som molts cellers, moltes famílies, i entre tots fem territori, per això considero que tot plegat és èxit col·lectiu“.

Un homenatge a l’avi

Josep Coca 2015 és un vi escumós que ret homenatge a l’avi d’en Marcel i el Josep Sabaté. “Ell va plantar vinya, però mai va elaborar el seu propi vi, per això ara hem volgut dedicar-li aquest Corpinnat recordant que és el fruit d’una vinya que va plantar ell ara fa uns 70 anys”, recorda en Marcel. En aquest sentit, afegirà, “que s’hagi escollit com un dels millors és un gran honor i un orgull per tota la família”, conclourà l’enòleg d’aquest projecte penedesenc.

 

Article original de vadevi