La DO Terra Alta marida les primeres jornades de l’arròs del Delta de l’Ebre

 LA DO TERRA ALTA MARIDA LES PRIMERES

JORNADES DE L’ARRÒS DEL DELTA DE L’EBRE

 

Avui arrenquen les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs del Delta de l’Ebre, organitzades per primera vegada de forma conjunta entre les localitats d’Amposta, Deltebre, La Ràpita i Sant Jaume d’Enveja. Fins al pròxim 6 d’octubre, es podrà gaudir de menús elaborats especialment per a l’ocasió en gairebé una quarantena de restaurants de la zona, i maridar les seves propostes gastronòmiques amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Entre els plats que s’hi poden trobar als diferents restaurants hi ha arrossos d’estil més mariner com ara arròs melós de pop i sípia o arròs “a la llauna” amb galeres, calamarsó i musclos del Delta, fins a arrossos amb productes més de la terra com ara un arròs amb porro, carxofa confitada i pernil, o un arròs trufat amb orella de porc. Tots els menús proposats als restaurants van acompanyats dels vins de la DO Terra Alta.

 

Aquestes jornades gastronòmiques, que coincideixen amb la celebració de la temporada de la sega de l’arròs a la zona, tenen com a objectiu donar a conèixer la qualitat de la cuina de la zona i posar en valor un dels productes de proximitat més identitari del territori com és l’arròs, convidant a maridar-lo amb els vins de proximitat de la DO Terra Alta, considerada el celler de les Terres de l’Ebre.