La DO Montsant reprèn l’activitat internacional amb la visita d’un grup d’importadors dels EUA

 

La Denominació d’Origen Montsant reprèn aquesta segona quinzena d’octubre la seva activitat internacional després d’uns anys en què havia passat a segon terme a conseqüència de la crisi provocada per la Covid. La DO recupera així la voluntat de continuar treballant la seva difusió en el mercat exterior i ho fa tornant a les missions inverses que tan bons resultats li han donat en el passat i que, des de la DO, consideren que són la millor manera d’aprofundir en els vins a través del territori.

La primera d’aquestes missions arriba aquest dissabte 21 d’octubre. Fins al dimarts 24, un grup d’importadors i periodistes dels EUA recorreran el territori per conèixer de primera mà els vins Montsant i als seus elaboradors.

La visita arrenca el mateix dissabte 21 amb un seminari introductori sobre la DO Montsant, amb tast de vins. Diumenge començaran les visites sobre el terreny per conèixer les diferents zones de producció i la diversitat de sòls, a més d’aprofundir en el tast de les varietats més representatives de la DO, com són les garnatxes i carinyenes.

Els professionals americans tindran també l’ocasió de participar en un showroom on 14 cellers de la DO Montsant els presentaran els seus vins i els explicaran els seus projectes per tal que els visitants puguin fer-se una completa composició de la zona. A més del showroom, on cada celler podrà mantenir contactes privats amb els visitants, els professionals podran visitar també les instal·lacions d’alguns dels cellers per aprofundir una mica més en el seu coneixement i visió global de la DO Montsant.

Aquesta acció s’emmarca en l’estratègia de promoció internacional de la DO Montsant, que es reprèn amb la voluntat de continuar expandint el mercat internacional. Amb dades de 2022, l’exportació representa el 30% de les vendes de la DO Montsant. De les exportacions a tercers països, els Estats Units representen el 42,6% de l’exportació, amb una mitjana de 240.000 ampolles l’any.

 

‘La ciència i el vi’, el cicle de divulgació científica de la URV

Aquesta setmana arrenca una altra iniciativa on col·labora la DO Montsant. Es tracta del cicle La ciència i el vi, que organitza la Universitat Rovira i Virgili. Una proposta de divulgació científica que comença aquest dijous dia 19 i que, un cop al mes durant 9 mesos, donarà a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca de la mà d’investigadores, investigadors i docents de la universitat.

El paper del vi a l’antiguitat, els criteris per fer un bon maridatge, l’herència que van deixar grecs i romans o les catedrals del vi seran alguns dels temes que es tractaran al cicle que, en cada sessió, comptarà amb un tast de dos vins de la DO Montsant. L’objectiu és apropar el coneixement científic a la societat d’una manera divulgativa i propera, i fer-ho a través del vi com a element transversal.

La iniciativa és organitzada per la Unitat de Comunicació i Divulgació de la Ciència de la Universitat Rovira i Virgili en col·laboració amb la Facultat d’enologia i la DO Montsant, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Reus a través de Reus Cultura, i de la Diputació de Tarragona.