Porten tres anyades al mercat, i encara fa camí. Però amb la lentitud d’una criança que demana tenir 10 anys de paciència. “És la primera vegada que posàvem al mercat un producte de tan llarga criança”, detalla el productor. I n’estan satisfets, perquè sumat a aquest reconeixement dels Vinari, també ha destacat entre els millors escumosos en àmbit internacional, com el reconeixement obtingut per la revista britànica Decanter durant dues anyades consecutives.
“Apliques el coneixement i els aprenentatges que vas adquirint amb els anys, però sempre tens el dubte de com sortirà”, apunta, sobretot quan l’aposta és per productes de tan llarga criança. Una tipologia insisteix, en la qual “nosaltres no tenim gran trajectòria” i els obliga a explicar-se als clients habituals i a obrir nous canals per arribar a persones interessades en aquests vins escumosos.
“En fem poc, d’aquest escumós, i se’ns acaba de seguida”, confessa. Tot i això, té clar que no n’augmentaran la tirada ni el preu, “sobretot per la llarga criança, perquè no sabem què passarà d’aquí a deu anys”, diu amb relació al temps que haurà d’esperar a sortir al mercat l’anyada que ara cullin i embotellin. A més a més, el Corral Cremat no està concebut en cap cas per ser un vi de volum. “És un vi que tenim al mercat vora els seixanta euros, i sabem que no és car, per tot el que és i significa, però des dels meus inicis sempre he volgut fer vins de qualitat i socials, és a dir, pensant en què tothom els pugui comprar i compartir”, dirà.
Fitxa del vi
- Nom: El Corral Cremat
- Anyada al mercat: 2013
- Alcohol: 12,5% vol.
- Varietats: 100% xarel·lo
- DO: Escumós Clàssic Penedès
- Envelliment en rima: 120 mesos
- Elaboració: Raïm collit i seleccionat en mà en caixes petites. S’ha premsat amb el raïm sencer aprofitant només la primera fracció del most flor. Més de 10 anys de criança en rima. La data del desgorjat, realitzat de manera manual, consta a l’etiqueta.
Article de vadevi.elmon.cat