Jean Leon celebra els seus 60 anys amb un tast històric a la III Wine Edition de Madrid Fusión
El 1963, Jean Leon, nascut a Santander com a Ceferino Carrión i convertit, en aquell moment, en restaurador d’èxit a Hollywood, va materialitzar el seu segon gran somni: elaborar un vi exclusiu per delectar a la seva selecta clientela. Aquell any va fundar el celler que porta el seu nom al cor del Penedès, envoltat de 150 hectàrees on va plantar les varietats franceses cabernet sauvignon, cabernet franc i chardonnay, iniciant una aventura vitivinícola amb l’enòleg Jaume Rovira. El 1994 va deixar el celler en mans de Família Torres, que ha preservat el seu llegat i mantingut el seu esperit audaç, viatger i innovador.
Per celebrar els 60 anys d’aquest projecte vitivinícola, Mireia Torres, directora de Jean Leon, juntament amb el sommelier Sergi Castro, conduiran un tast inèdit dels vins més emblemàtics del celler avui dilluns, 23 de gener, a les 16:00 hores, a la Wine Edition de Madrid Fusión (IFEMA).
El tast explicarà la història de Jean Leon a través dels seus quatre vins de finca (Vinya Gigi 2019, Vinya Palau 2018, Vinya Le Havre 2018 i Vinya la Scala 2016) i finalitzarà amb tres anyades antigues (1970, 1988 i 2001) del Gran Reserva del celler, el que va ser el primer vi espanyol elaborat majoritàriament amb cabernet sauvignon.