El passat dia 19 de maig fruit de la col·laboració entre l’Associación de Enólogos de la Rioja (AER ) i l’ACE-CEEC
Es va fer conjuntament un tast de vins de la D.O.Q. Rioja de la varietat Graciano. Aquesta varietat es molt poc coneguda entre els nostres enòlegs i per tan vam creure oportú presentar sis vins varietals amb diferents tipus d’elaboració per tal de veure les seves característiques. Cada vi que es va presentar va ser explicat per el seu responsable de la bodega, enòleg o propietari.
Els vins tastats van ser:
- Burgo Viejo Graciano Organic Grapes 2019 (Bodegas Burgo Viejo) a càrrec de Sr. Gorka Etxebarria
- Ijalba Graciano 2019 (Viña Ijalba Bodegas y Viñedos) a càrrec de Sr. Pepo Salguero
- Tuercebotas criança 2017 (Bodegas Medievo) a càrrec de Sr. Santiago Garde.
- La 6 Alhajas 2016(Bodegas Valdemar) a càrrec de Sr. Antonio Orte
- Viña Pomal vinos singulares graciano 2015 (Bodegas Bilbainas) a càrrec Sra. Mayte Calvo.
- Colección Vivanco Parcelas de Graciano 2017 (Bodegas Vivanco) a càrrec de Sr. Rafael Vivanco.
Abans de començar el tast va ser el tècnic expert en viticultura Sr. Juan Bautista Chávarri, enòleg i secretari de l’AER qui va explicar el comportament dels Gracianos a la vinya i la seva evolució dins de la D.O.Q. Rioja.
Les connexions on-line fan possibles aquests intercanvis que fa poc mes d’un any no els hauríem previst. Des de diferents llocs de la Rioja moderats per el Sr. Fernando Moreno, enòleg i vicepresident de AER es van anar tastan els vins que al mateix temps també degustàvem nosaltres reunits en 2 sales, una al centre Àgora, a Vilafranca i un altre a la sala de Tast de la URV. Entre els assistents d’una banda i un altre es van reunir prop d’unes 70 persones per escoltar, tastar i opinar sobre els gracianos.
Fruit d’aquest bon resultat esta previst que el proper 1/7 es faci un tast de 6 vins del Priorat amb un format similar però aquesta vegada amb enòlegs de l’ACE que explicaran els seus vins als enòlegs de la Rioja i també estarà obert per els que hi vulguin assistir des d’aquí.