Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

PRIMER SALÓ CORPINNAT. Del cor del Penedès al cor de Barcelona

Els 12 cellers de la marca col·lectiva organitzen un tast en format showroom a l'hotel El Avenida Palace de Barcelona el 20 de novembre, matí i tarda, dirigit a professionals,  i a la tarda obert al públic en general Les entrades per al públic general ja estan a la venda a través del web al preu de 40 euros. Aforament limitat Barcelona, […]

Curs per a tècnics de poda en vinya. Aprofundiment a la poda de respecte.

Presentació i objectius Aquest curs està destinat a operaris i productors agrícoles amb experiència en la poda de la vinya. Orientat a caps de colla i encarregats. •Parlar de l’equilibri de les plantes i saber perquè podem un cep. •Aprendre conceptes avançats de la poda hivernal i de la poda en verd de primavera •Conèixer […]

Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada

Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i previsible baix potencial de creixement i producció de l'any vinent, si les […]

Sòls de vinya de Cap de Creus

La importància dels sòls en el desenvolupament dels conreus adquireix una major rellevància en la viticultura, on el concepte de denominació d'origen ve definit en bona part per la tipologia de sòls. Cap de Creus constitueix una particularitat geològica que es transmet als seus sòls, que juntament amb el clima dominat per la tramuntana, les […]

SITEVI 2023

Montpellier

Dates: del 28 al 30 de novembre SITEVI és una de les fires professionals internacionals més importants dedicades a l'equipament i l'expertesa per a les indústries vitivinícoles, oli d'oliva, fruites i hortalisses. Aquest esdeveniment es realitza cada dos anys a Montpeller, França, i és conegut per reunir professionals de tot el món. El saló ofereix […]

Producció agrària sostenible (PAS) i el Quadern Integrat d’Explotació (QIE)

Aquesta jornada pretén donar informació i resoldre els dubtes als titulars de les explotacions agrícoles. La PAS vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir nous reptes en matèria de sostenibilitat, fent compatibles la producció d'aliments i la conservació de recursos, preservant el medi ambient; sense oblidar l'assoliment de fites […]

Potenciant la nostra identitat. Estratègies de xarxes socials per a DOP i IGP

Presentació Les xarxes socials són una eina essencial per a la promoció del producte agroalimentari amb distintiu de qualitat, però s'han d'utilitzar de manera correcta per a maximitzar l'impacte sobre el públic objectiu i minimitzar l'esforç que suposa aquesta tasca. Els beneficis, si se sap potenciar aquesta eina, són innumerables: canal de comunicació immediat i […]

Sostenibilitat i petjada de carboni als laboratoris

La jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els professionals de laboratori sobre la importància de reduir l’empremta de carboni en la seva activitat, promoure pràctiques més sostenibles i contribuir a la conservació del medi ambient. A través de les presentacions de persones expertes i de l’intercanvi d’experiències, es vol conèixer quin és l’impacte del […]

Reptes de futur a la viticultura

En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori.   PROGRAMA 

Reptes de futur a la viticultura

Presentació En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori.   PROGRAMA Lloc VINSEUM Plaça de Jaume I, 1 08720 Vilafranca del Penedès   Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Unió de […]

La gestió de l’aigua en empreses agroalimentàries en un context d’emergència per sequera

Presentació En el context actual d’emergència climàtica, accentuat el darrer any amb una sequera sense precedents, es fa urgent la necessitat d’adoptar mesures des de tots els sectors de la societat per estalviar aigua. Empreses del sector agroalimentari, no alienes a la situació, ja han començat a adoptar mesures per tal de mitigar la seva […]