Jornada La Vitivinicultura amb Denominació d’Origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons
9 de novembre de 2023, Institut d’Estudis Catalans, Barcelona Activitat presencial amb emissió en directe Inscripció gratuïta al formulari: https://www.iec.cat/jornades/viti2023.asp Emissió en línia: https://youtube.com/live/EINkQ6hTU4k?feature=share Els Països Catalans comparteixen el cultiu […]
Aprofitament d’excedents de pressió en instal·lacions d’aigua mitjançant bombes treballant com turbines
Jornada tècnica Lleida, divendres 10 de novembre de 2023 Lloc de realització Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària, Forestal i Veterinària Sala de Graus (Edifici 1, planta baixa) c/ Rovira Roure 191 […]
PRIMER SALÓ CORPINNAT. Del cor del Penedès al cor de Barcelona
Els 12 cellers de la marca col·lectiva organitzen un tast en format showroom a l'hotel El Avenida Palace de Barcelona el 20 de novembre, matí i tarda, dirigit a professionals, i a la tarda obert al […]
Curs per a tècnics de poda en vinya. Aprofundiment a la poda de respecte.
Presentació i objectius Aquest curs està destinat a operaris i productors agrícoles amb experiència en la poda de la vinya. Orientat a caps de colla i encarregats. •Parlar de l’equilibri […]
Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada
Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En […]
Sòls de vinya de Cap de Creus
La importància dels sòls en el desenvolupament dels conreus adquireix una major rellevància en la viticultura, on el concepte de denominació d'origen ve definit en bona part per la tipologia […]
SITEVI 2023
MontpellierDates: del 28 al 30 de novembre SITEVI és una de les fires professionals internacionals més importants dedicades a l'equipament i l'expertesa per a les indústries vitivinícoles, oli d'oliva, fruites […]
Producció agrària sostenible (PAS) i el Quadern Integrat d’Explotació (QIE)
Aquesta jornada pretén donar informació i resoldre els dubtes als titulars de les explotacions agrícoles. La PAS vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir […]
Potenciant la nostra identitat. Estratègies de xarxes socials per a DOP i IGP
Presentació Les xarxes socials són una eina essencial per a la promoció del producte agroalimentari amb distintiu de qualitat, però s'han d'utilitzar de manera correcta per a maximitzar l'impacte sobre […]
Sostenibilitat i petjada de carboni als laboratoris
La jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els professionals de laboratori sobre la importància de reduir l’empremta de carboni en la seva activitat, promoure pràctiques més sostenibles i contribuir […]
Reptes de futur a la viticultura
En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori. PROGRAMA