El reg en vinya
L'aigua és un bé escàs i valuós. La situació clitmàtica que vivim ens obliga a reflexionar sobre com hem de treballar la vinya. Amb el canvi climàtic, les sequeres seran cada cop més habituals i duraderes. Això comportarà que la disponibilitat d'aigua cada cop serà menor. Aixó doncs, s'hauran de pendre mesures per adaptar-nos al […]
Els sòls vius en vinya, entendre i actuar
La regeneració dels sòls en vinya no és fàcil. Els viticultors sovint es troben amb importants dificultats, principalment amb reduccions de vigor durant moltes campanyes, que no faciliten que aquestes pràctiques tan necessàries es puguin estendre al conjunt del sector. Per abordar aquesta regeneració, a banda de treballar menys el sòl i gestionar cobertes herbàcies, […]
Més que vi. El territori com a discurs: investigacions del Sapiens del Vi
L'objectiu d'aquesta jornada és el d'apropar el coneixement d'el Bulli foundation i les seves investigacions en el sector vinícola recollides al Sapiens del Vi als professionals del Sector. Ferran Centelles, sommelier d'el Bulli entre el 2000 i el 2011 i responsable del projecte, analitzarà i potenciarà la indústria vitivinícola amb un focus especial en els […]
Viticultura regenerativa
13º edició Festa del Trepat de Barberà de la Conca Jornada tècnica Barberà de la Conca, divendres 30 de juny de 2023 Com a preludi de la 13a edició de la Festa del Trepat de Barberà de la Conca que se celebra els dies 1 i 2 de juliol a Barberà de la Conca s'ha […]
El nou Reial Decret 1055/2022, de 27 de desembre, d’envasos i residus d’envasos
Jornada formativa dirigida al sector agroalimentari sobre el nou Reial Decret 1055/2022, de 27 de desembre, d’envasos i residus d’envasos. L’objectiu d’aquesta jornada és facilitar al sector agroalimentari aquella informació rellevant sobre l’aplicació de la nova norma.El Reial decret 1055/2022 estableix el règim jurídic aplicable als envasos i residus d'envasos amb l'objectiu de reduir l'impacte […]
Jornada sobre economia vitivinícola: costos de producció del raïm i del vi i cadena de valor del sector vitivinícola
Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès Vilafranca del Pendès📅 Quan? 5 de juliol de 2023. 📍 On? VINSEUM, Vilafranca del Penedès La Secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), en col·laboració amb l’INCAVI, organitza aquesta jornada per debatre sobre l'economia de la viticultura i l'enologia del nostre país. En un temps on hi ha tensions en els preus […]
Jornada de l’Observatori de la Digitalització del Sector Agroalimentari “Estat de la Transformació Digital del Sistema Agroalimentari Espanyol”
Saló d'actes MAPATema: "Estat de la Transformació Digital del Sistema Agroalimentari Espanyol" Data: 5 de juliol de 2023 Lloc: Saló d'Actes MAPA. L'acte es podrà seguir en streaming. 16:30. Obertura: Fernando Miranda. Secretari General d'Agricultura i Alimentació del MAPA Eduardo Baamonde. President de Cajamar Caja Rural 16:50. Presentació dels treballs de l'Observatori: Maria Teresa Ambrós. Subdirectora General […]
Energies renovables aplicades al sector primari, agricultors i ramaders
Consell Comarcal del Pla d’Urgell C/ Prat de la Riba, 1, MollerussaJornada tècnica Actualment el sector primari consumeix un 4% de l’energia final de Catalunya, i a raó de l’augment del preu dels combustibles fòssils i de l’energia en general, s’ha accelerat la necessitat de dur a terme la transició energètica i prioritzar un model de generació renovable distribuïda. Per aquest motiu, és molt important que […]
***ESDEVENIMENT AJORNAT*** Cava, Regulació per a una comunicació responsable
Auditori del VINSEUM de Vilafranca del Penedès Vilafranca del Pendès***Us comuniquem que per motius aliens a l'organització, s'ha d'ajornar la jornada "CAVA, REGULACIÓ PER A UNA COMUNICACIÓ RESPONSABLE” que estava prevista pel proper 11 de juliol al Vinseum de Vilafranca del Penedès. A principis de setembre informarem de la nova data.*** Títol de l'Esdeveniment: CAVA, REGULACIÓ PER A UNA COMUNICACIÓ RESPONSABLE Data i […]
Foire Aux Vins
Fira gastronomica, comercial i festiva. La fira del vi d'Alsacia que fa vibrar l'estiu. Tota la informació a www.foire-colmar.com
El macabeu a la DO Tarragona
Presentació En la varietat macabeu cal afavorir un equilibri entre el desenvolupament vegetatiu i la producció per tal d’aconseguir bones qualitats en el most i el vi elaborat. La DO Tarragona ha iniciat diferents línies de treball per reforçar la qualitat d’aquesta varietat, per a mostrar com la variació de la càrrega de poda pot […]
Big data, Intel·ligència Artificial i agricultura sostenible. Com fer-ho?
Presentació En la darrera dècada, la digitalització de l’agricultura s’ha estès de forma accelerada. Això pot permetre l’aparició d’oportunitats per tal d’avançar més ràpid aprofitant les tecnologies per a transformar algunes càrregues administratives en fonts d’informació que permetin analitzar l’agricultura i millorar-la. En aquesta jornada es mostraran exemples de noves eines tecnològiques que s’han desenvolupat […]