Français de base pour la viticulture Modalitat a distància (16/10 – 30/11 2023)
Al món del vi i l’enoturisme, és necessari poder desenvolupar-se amb familiaritat en francès. Aquest curs està pensat per millorar les aptituds lingüístiques i vocabulari tècnic en llengua francesa, i tractarà aspectes […]
La URV organitza a Reus una nova edició del cicle de divulgació científica “La ciència del vi”
Les nou sessions mensuals de què consta l’esdeveniment inclouen una xerrada sobre el món del vi per part d’investigadors i investigadores de diferents disciplines científiques i el tast de dos […]
Curs per a tècnics de poda en vinya. Aprofundiment a la poda de respecte.
Presentació i objectius Aquest curs està destinat a operaris i productors agrícoles amb experiència en la poda de la vinya. Orientat a caps de colla i encarregats. •Parlar de l’equilibri […]
SITEVI 2023
MontpellierDates: del 28 al 30 de novembre SITEVI és una de les fires professionals internacionals més importants dedicades a l'equipament i l'expertesa per a les indústries vitivinícoles, oli d'oliva, fruites […]
Potenciant la nostra identitat. Estratègies de xarxes socials per a DOP i IGP
Presentació Les xarxes socials són una eina essencial per a la promoció del producte agroalimentari amb distintiu de qualitat, però s'han d'utilitzar de manera correcta per a maximitzar l'impacte sobre […]
Sostenibilitat i petjada de carboni als laboratoris
La jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els professionals de laboratori sobre la importància de reduir l’empremta de carboni en la seva activitat, promoure pràctiques més sostenibles i contribuir […]
Reptes de futur a la viticultura
En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori. PROGRAMA
Reptes de futur a la viticultura
Presentació En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori. […]
La gestió de l’aigua en empreses agroalimentàries en un context d’emergència per sequera
Presentació En el context actual d’emergència climàtica, accentuat el darrer any amb una sequera sense precedents, es fa urgent la necessitat d’adoptar mesures des de tots els sectors de la […]
Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera
La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta […]
La realitat climàtica a la DO Empordà: com afrontar-la?
Presentació La sequera que estem patint els últims anys serà la nova normalitat? Què podem fer i com per adaptar el maneig de les vinyes a aquests nous contexts? La […]