Qualitat de l’aigua i prevenció de la legionel·losi (RD 3/2023 i RD 487/2022)
Presentació En aquesta jornada es donaran a conèixer les últimes actualitzacions normatives que afecten a la qualitat de l’aigua de consum i a les mesures de prevenció de la legionel·losi. Explorarem en detall el RD 3/2023, que estableix criteris tecnicosanitaris per a la qualitat de l’aigua de consum, el seu control i subministrament, i el […]
Jornada tècnica – El sector de l’oli: canvi climàtic i preus. La producció d’oli al Bages.
Consulta el programa aquí Lloc de realització Collbaix-Celler el Molí Camí de Rajadell, km 3 08241 Manresa Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Consell Comarcal del Bages Montserrat Selga Basomba Tel. 93 693 03 96 / 678 03 11 02 A/e: selgabm@ccbages.cat / rebostbages@ccbages.cat
Prowein Düsseldorf
Bienvenidos a ProWein -- ProWein Trade Fair
Alimentaria
12 - 15 MARÇ 2024 BARCELONA - RECINTE GRAN VIA Tota la informació a www.alimentaria.com
Jornada tècnica – Mesures per la reducció del risc de danys de la fauna cinegètica als conreus.
Lloc de realització Centre recreatiu Guardiolenc Avinguda de Catalunya 43. 08736 Guardiola de Fontrubí Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Oficina Comarcal de l’Alt Penedès Sílvia Dalet Tel.: 93 817 0534 A/e: oc_altpenedes.accioclimatica@gencat.cat
Wine innovation week La innovació en el sector vitivinicola, de la sequera a la digitalització
Presentació La Wine Innovation Week (WIW) d’INNOVI és una oportunitat única per a conèixer les darreres tendències i novetats al món del vi. Aquesta jornada serà l’acte de presentació d’aquest congrés anual organitzat per INNOVI, que enguany tindrà lloc el 3, 4 i 5 d’abril. Durant aquests tres dies que dura el congrés, empreses de […]
La comunicació, inevitable per sentir el vi”, sisena sessió del cicle “La Ciència del Vi
Descripció "La comunicació, inevitable per sentir el vi" Xerrada a càrrec de Ruth Troyano, periodista i autora de la col·lecció de llibres Retrats de Vi (URV), i tast de dos vins de la DO Montsant. Viatgem per Catalunya per conèixer diferents iniciatives culturals que posen el vi al centre, perquè més important que saber-ne, és sentir-lo. Des d'una llibreria […]
JORNADA TÈCNICA – Bag in Box: sostenibilitat, vida útil i procés d’envasat
Presentació El Bag-in-Box (BIB) és una solució innovadora i sostenible per a l'envasament dels productes vitivinícoles, gràcies a la seva petjada de carboni i a la llarga vida útil que proporciona. També és apta per altres productes com els sucs, l'aigua, l'ou líquid, els lactis, l'oli per a motors i els productes químics. En aquesta […]
JORNADA TÈCNICA – Situació actual dels artròpodes plaga de la vinya a Catalunya
Presentació Alguns dels insectes que afecten la vinya són importants pel seu dany directe, d’altres són els principals vectors de malalties. El canvi climàtic provoca canvis en la fenologia i composició d’espècies i també afecta l’adaptació de les plantes, les seves plagues i malalties. La disminució de l’ús d’insecticides, en part degut a l’èxit de […]
WATERTALKS: Innovació digital agrícola per fer front a la sequera
Ubicació: Aula Ramón Y Cajal, Seu històrica de la UB. (1r pis)
PROWINE Tokyo
Fair|ProWine Tokyo (prowine-tokyo.com)
Primavera DO Terra Alta – Jornada tècnica d’enoturisme
La jornada tècnica d’enoturisme serà dijous 18 a Horta de Sant Joan. Un programa que constarà d’una masterclass i, a continuació, una taula rodona amb turoperadors per compartir experiències entre els professionals del sector que hi participin de la jornada. Serà un acte destinat principalment als cellers de la Ruta del Vi de la DO […]