Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

La gestió de l’aigua en empreses agroalimentàries en un context d’emergència per sequera

Presentació En el context actual d’emergència climàtica, accentuat el darrer any amb una sequera sense precedents, es fa urgent la necessitat d’adoptar mesures des de tots els sectors de la societat per estalviar aigua. Empreses del sector agroalimentari, no alienes a la situació, ja han començat a adoptar mesures per tal de mitigar la seva […]

Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera

La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada, que és una repetició de la que es farà a Cambrils el 12/12/2023, es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i […]

La realitat climàtica a la DO Empordà: com afrontar-la?

Presentació La sequera que estem patint els últims anys serà la nova normalitat? Què podem fer i com per adaptar el maneig de les vinyes a aquests nous contexts? La jornada que us presentem vol donar resposta a algunes d'aquestes preguntes i d'altres que puguin sorgir. Aprofitant que és època de poda, des de l'Acadèmia […]

Actualitat en el sector oleícola

Presentació Un any més aquesta jornada s'emmarca dins de la programació del conjunt d'actes i activitats que es realitzen en el marc de la 61a Fira de l'Oli. En l'edició d'enguany s'intentaran abordar els temes de més actualitat que afecten el sector agrari i oleícola en particular. Es parlarà de com fer un ús eficient […]

Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada

Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i previsible baix potencial de creixement i producció de l’any vinent si les […]

MillésimeBIO

Fira Mundial de vins ecològics i altres begudes alcohòliques   Millésime Bio › Homepage (millesime-bio.com)

Reg eficient en conreus llenyosos

Presentació Amb el canvi climàtic, les sequeres seran cada cop més habituals i duradores. Això comportarà que la disponibilitat d'aigua anirà sent cada cop menor. Davant d'aquest fet, cal prendre consciència de la gravetat de la situació i adoptar mesures. Dues d'aquestes accions que cal dur a terme per adaptar-nos al nou context climàtic són […]

Barcelona Wine Week 2024

Més de 850 cellers seran els representants del millor vi espanyol de més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat que finalment formaran part de la pròxima edició de Barcelona Wine Week. El saló de referència del vi de qualitat del país continua batent rècords i ja té reservat tot l’espai expositiu previst […]

Presentació del vi solidari La Garnatxa Valenta

L’associació Terra de Garnatxes presenta el seu vi solidari La Garnatxa Valenta el pròxim dilluns 5 de febrer en el marc de la Barcelona Wine Week. La presentació tindrà lloc a les 11:00h a la Sala Auditori.   Els beneficis d’aquest projecte vinícola col·lectiu i amb un cupatge únic fruit de l’aportació de les millors botes de garnatxa de cada celler membre de l’associació van destinats íntegrament […]

Taula rodona “Com incorporar el valor socioeconòmic i ecològic del sector surer al món del vi?”

"COM INCORPORAR EL VALOR SOCIOECONÒMIC I ECOLÒGIC DEL SECTOR SURER AL MÓN DEL VI? Benvolguts/des,Us convidem a la taula rodona "Com incorporar el valor socioeconòmic i ecològic del sector surer al món del vi?" basada en l'estudi del “Valor socioeconòmic i ambiental de la indústria surera catalana” que analitza i calcula en termes monetaris el valor global creat […]