Potenciant la nostra identitat. Estratègies de xarxes socials per a DOP i IGP
Presentació Les xarxes socials són una eina essencial per a la promoció del producte agroalimentari amb distintiu de qualitat, però s'han d'utilitzar de manera correcta per a maximitzar l'impacte sobre el públic objectiu i minimitzar l'esforç que suposa aquesta tasca. Els beneficis, si se sap potenciar aquesta eina, són innumerables: canal de comunicació immediat i […]
Sostenibilitat i petjada de carboni als laboratoris
La jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els professionals de laboratori sobre la importància de reduir l’empremta de carboni en la seva activitat, promoure pràctiques més sostenibles i contribuir a la conservació del medi ambient. A través de les presentacions de persones expertes i de l’intercanvi d’experiències, es vol conèixer quin és l’impacte del […]
Reptes de futur a la viticultura
En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori. PROGRAMA
Reptes de futur a la viticultura
Presentació En aquesta jornada es tractarà el futur del sector vitivinícola davant del repte del canvi climàtic en les properes dècades, tenint en compte la pagesia i el territori. PROGRAMA Lloc VINSEUM Plaça de Jaume I, 1 08720 Vilafranca del Penedès Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Unió de […]
La gestió de l’aigua en empreses agroalimentàries en un context d’emergència per sequera
Presentació En el context actual d’emergència climàtica, accentuat el darrer any amb una sequera sense precedents, es fa urgent la necessitat d’adoptar mesures des de tots els sectors de la societat per estalviar aigua. Empreses del sector agroalimentari, no alienes a la situació, ja han començat a adoptar mesures per tal de mitigar la seva […]
Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera
La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada, que és una repetició de la que es farà a Cambrils el 12/12/2023, es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i […]
La realitat climàtica a la DO Empordà: com afrontar-la?
Presentació La sequera que estem patint els últims anys serà la nova normalitat? Què podem fer i com per adaptar el maneig de les vinyes a aquests nous contexts? La jornada que us presentem vol donar resposta a algunes d'aquestes preguntes i d'altres que puguin sorgir. Aprofitant que és època de poda, des de l'Acadèmia […]
Actualitat en el sector oleícola
Presentació Un any més aquesta jornada s'emmarca dins de la programació del conjunt d'actes i activitats que es realitzen en el marc de la 61a Fira de l'Oli. En l'edició d'enguany s'intentaran abordar els temes de més actualitat que afecten el sector agrari i oleícola en particular. Es parlarà de com fer un ús eficient […]
Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada
Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i previsible baix potencial de creixement i producció de l’any vinent si les […]
MillésimeBIO
Fira Mundial de vins ecològics i altres begudes alcohòliques Millésime Bio › Homepage (millesime-bio.com)
Reg eficient en conreus llenyosos
Presentació Amb el canvi climàtic, les sequeres seran cada cop més habituals i duradores. Això comportarà que la disponibilitat d'aigua anirà sent cada cop menor. Davant d'aquest fet, cal prendre consciència de la gravetat de la situació i adoptar mesures. Dues d'aquestes accions que cal dur a terme per adaptar-nos al nou context climàtic són […]
Wine Expo Poland
Wine Expo Poland & Warsaw Oil Festival