Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

‘Adaptació i oportunitats davant el canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona

L’INCAVI organitza una taula rodona per debatre sobre com afecta el canvi climàtic les vinyes   En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una taula redona per debatre, junt amb representants de les Denominacions d’Origen, sobre els diferents projectes […]

Jornada La Vitivinicultura amb Denominació d’Origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons

9 de novembre de 2023, Institut d’Estudis Catalans, Barcelona Activitat presencial amb emissió en directe   Inscripció gratuïta al formulari: https://www.iec.cat/jornades/viti2023.asp Emissió en línia: https://youtube.com/live/EINkQ6hTU4k?feature=share   Els Països Catalans comparteixen el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi. Des de fa més de dos mil anys es produeix vi en aquesta àrea de la Mediterrània, activitat […]

Aprofitament d’excedents de pressió en instal·lacions d’aigua mitjançant bombes treballant com turbines

Jornada tècnica Lleida, divendres 10 de novembre de 2023 Lloc de realització Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària, Forestal i Veterinària Sala de Graus (Edifici 1, planta baixa) c/ Rovira Roure 191 25198 Lleida Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària, Forestal i Veterinària Joaquim Monserrat A/e: joaquim.monserrat@udl.ca   PROGRAMA

PRIMER SALÓ CORPINNAT. Del cor del Penedès al cor de Barcelona

Els 12 cellers de la marca col·lectiva organitzen un tast en format showroom a l'hotel El Avenida Palace de Barcelona el 20 de novembre, matí i tarda, dirigit a professionals,  i a la tarda obert al públic en general Les entrades per al públic general ja estan a la venda a través del web al preu de 40 euros. Aforament limitat Barcelona, […]

Curs per a tècnics de poda en vinya. Aprofundiment a la poda de respecte.

Presentació i objectius Aquest curs està destinat a operaris i productors agrícoles amb experiència en la poda de la vinya. Orientat a caps de colla i encarregats. •Parlar de l’equilibri de les plantes i saber perquè podem un cep. •Aprendre conceptes avançats de la poda hivernal i de la poda en verd de primavera •Conèixer […]

Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada

Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i previsible baix potencial de creixement i producció de l'any vinent, si les […]

Sòls de vinya de Cap de Creus

La importància dels sòls en el desenvolupament dels conreus adquireix una major rellevància en la viticultura, on el concepte de denominació d'origen ve definit en bona part per la tipologia de sòls. Cap de Creus constitueix una particularitat geològica que es transmet als seus sòls, que juntament amb el clima dominat per la tramuntana, les […]

SITEVI 2023

Montpellier

Dates: del 28 al 30 de novembre SITEVI és una de les fires professionals internacionals més importants dedicades a l'equipament i l'expertesa per a les indústries vitivinícoles, oli d'oliva, fruites i hortalisses. Aquest esdeveniment es realitza cada dos anys a Montpeller, França, i és conegut per reunir professionals de tot el món. El saló ofereix […]

Producció agrària sostenible (PAS) i el Quadern Integrat d’Explotació (QIE)

Aquesta jornada pretén donar informació i resoldre els dubtes als titulars de les explotacions agrícoles. La PAS vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir nous reptes en matèria de sostenibilitat, fent compatibles la producció d'aliments i la conservació de recursos, preservant el medi ambient; sense oblidar l'assoliment de fites […]

Potenciant la nostra identitat. Estratègies de xarxes socials per a DOP i IGP

Presentació Les xarxes socials són una eina essencial per a la promoció del producte agroalimentari amb distintiu de qualitat, però s'han d'utilitzar de manera correcta per a maximitzar l'impacte sobre el públic objectiu i minimitzar l'esforç que suposa aquesta tasca. Els beneficis, si se sap potenciar aquesta eina, són innumerables: canal de comunicació immediat i […]

Sostenibilitat i petjada de carboni als laboratoris

La jornada té com a objectiu principal sensibilitzar els professionals de laboratori sobre la importància de reduir l’empremta de carboni en la seva activitat, promoure pràctiques més sostenibles i contribuir a la conservació del medi ambient. A través de les presentacions de persones expertes i de l’intercanvi d’experiències, es vol conèixer quin és l’impacte del […]