Els vins de la DO Montsant mariden un any més el Festival Terrer
Ja està en marxa una nova edició del Festival Terrer al Priorat. Es tracta de la setena edició d’aquest esdeveniment cultural que uneix paisatge, cultura i vi, apostant per la sostenibilitat, el patrimoni i el territori, i que omple la comarca fins al mes de desembre de concerts que van des del petit format fins a altres destinats […]
Descobreix el nou espai d’innovació disruptiva de la indústria alimentària
L’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA de Monells treballa amb i pel sector agroalimentari que ha de respondre a les demandes i necessitats d’un mercat condicionat per consumidors cada vegada més informats i empoderats, conscienciats amb la salut, compromesos amb el medi ambient i les implicacions socioeconòmiques del sistema alimentari. El sector agroalimentari està experimentant una […]
Dones del món rural
Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: EA Vallfogona de Balaguer Tel.: 973 443 650 A/e: aecaval.daam@gencat.cat
Entrega Premis Míldiu 2023
INSCRIPCIONS A través d'INNOVI https://innovi.cat/esdeveniments/entr ega-de-premis-mildiu-2023/ Per a més informació: Associació AEI INNOVI Tel. 931185951 Correu - e : comunicacio@innovi.cat PROGRAMA
Norma IFS Food V8: canvis de la nova versió
Jornada tècnica en línia el dijous 2 de novembre de 2023. PROGRAMA Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà Mònica Pascual Tel.: 972 630 123 A/e: monica.pascual@gencat.cat
Gastronomic Forum Barcelona 2023
Recinte Montjuich BarcelonaData: 6 - 8 de novembre de 2023 Localització: Recinte Montjuïc, Barcelona Descripció: El Gastronomic Forum Barcelona és l'esdeveniment gastronòmic més gran de l'any que tindrà lloc a Barcelona del 6 al 8 de novembre. La ciutat es convertirà en la capital gastronòmica on es podran conèixer totes les novetats del sector. El fòrum compta […]
‘Malvasia, una varietat recuperada i adaptada al canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona
L’INCAVI organitza una ponència amb tast al voltant d’aquesta varietat recuperada amb èxit En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una ponència amb tast que girarà al voltant de la recuperació de la malvasia, una de les varietats de […]
‘Adaptació i oportunitats davant el canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona
L’INCAVI organitza una taula rodona per debatre sobre com afecta el canvi climàtic les vinyes En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una taula redona per debatre, junt amb representants de les Denominacions d’Origen, sobre els diferents projectes […]
Jornada La Vitivinicultura amb Denominació d’Origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons
9 de novembre de 2023, Institut d’Estudis Catalans, Barcelona Activitat presencial amb emissió en directe Inscripció gratuïta al formulari: https://www.iec.cat/jornades/viti2023.asp Emissió en línia: https://youtube.com/live/EINkQ6hTU4k?feature=share Els Països Catalans comparteixen el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi. Des de fa més de dos mil anys es produeix vi en aquesta àrea de la Mediterrània, activitat […]
Aprofitament d’excedents de pressió en instal·lacions d’aigua mitjançant bombes treballant com turbines
Jornada tècnica Lleida, divendres 10 de novembre de 2023 Lloc de realització Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària, Forestal i Veterinària Sala de Graus (Edifici 1, planta baixa) c/ Rovira Roure 191 25198 Lleida Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Escola Tècnica d’Enginyeria Agrària, Forestal i Veterinària Joaquim Monserrat A/e: joaquim.monserrat@udl.ca PROGRAMA
PRIMER SALÓ CORPINNAT. Del cor del Penedès al cor de Barcelona
Els 12 cellers de la marca col·lectiva organitzen un tast en format showroom a l'hotel El Avenida Palace de Barcelona el 20 de novembre, matí i tarda, dirigit a professionals, i a la tarda obert al públic en general Les entrades per al públic general ja estan a la venda a través del web al preu de 40 euros. Aforament limitat Barcelona, […]
Poda i adaptació de la vinya a les condicions de sequera continuada
Presentació La situació de sequera continuada des de fa molts mesos, està provocant incertesa entre els viticultors/res sobre quina és la poda més adient per a la propera campanya. En aquesta jornada es donaran recomanacions de poda en el context de sequera i previsible baix potencial de creixement i producció de l'any vinent, si les […]