Com establir la data de consum preferent en aliments no peribles per a prevenir el malbaratament alimentari?
Presentació A la UE s’estima que, anualment, es malbaraten 58 milions d’aliments a l’any, segons dades de l’Eurostat. D’aquesta xifra, el 10% està associat a errors en l’establiment de les dades de marcatge dels aliments i la confusió i mala interpretació d’aquesta per part de les persones consumidores. Aquesta jornada té com a objectiu presentar […]
Festa de la Verema de la DO Tarragona
La Denominació d’Origen Tarragona organitza els pròxims a finals de setembre i principis d’octubre una nova edició de la seva Festa de la Verema amb l’objectiu de promocionar la seva Ruta del Vi i oferir als visitants l’oportunitat de gaudir dels seus vins i el seu territori mitjançant diverses propostes enoturístiques. Els caps de setmana triats en aquesta ocasió […]
Fira Agrària de Sant Miquel “Producció Agrària Sostenible a Catalunya”
Presentació El món ha de fer front a desafiaments urgents com ara el canvi climàtic i la degradació del medi ambient. Davant d’aquesta problemàtica, el DACC impulsa la Producció Agrària Sostenible, la qual vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir nous reptes en matèria de sostenibilitat. Fent compatibles la […]
Fira Agrària de Sant Miquel “Tendències de futur en la producció i el consum d’aliments”
Presentació A nivell europeu el sector de l’alimentació, des de la producció fins al consum, està canviant ràpidament. El consum està patint els efectes d’inflació molt elevada que altera els hàbits a l’hora de consumir-los; la producció també està patint els efectes inflacionistes dels principals inputs (energia, adobs, mà d’obra) combinats amb canvis en la […]
Contingut efectiu d’envasos
Presentació Alguns equips, com els de control de pes, són d’ús generalitzat a quasi totes les organitzacions, mentre que altres són específics segons l’activitat. En tot cas, cal establir unes pautes per a la seva gestió. Aquestes pautes les pot definir el propi operador segons el seu criteri d’anàlisis del risc o, en alguns casos, […]
BxCat Alimentació
Benvolguts col·legiats, benvolgudes col·legiades, Des del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) ens han fet arribar informació d’un esdeveniment que pot ser del vostre interès. Es tracta del BxCat Alimentació, una jornada dedicada a la innovació tecnològica en el sector agroalimentari, i en concret a l'aplicació de la tecnologia blockchain en aquest àmbit. L'esdeveniment tindrà lloc […]
VITEFF
VITeff és l'únic Saló Internacional de Tecnologia del Vi Escumós. Passa cada dos anys després de la verema. Va ser organitzat per la Cambra de Comerç del Marne fins al 2019 i ara està gestionat per EFFEVENT. Tota la informació a www.viteff.com
Descobreix el nou espai d’innovació disruptiva de la indústria alimentària
L’Àrea d’Indústries Alimentàries de l’IRTA de Monells treballa amb i pel sector agroalimentari que ha de respondre a les demandes i necessitats d’un mercat condicionat per consumidors cada vegada més informats i empoderats, conscienciats amb la salut, compromesos amb el medi ambient i les implicacions socioeconòmiques del sistema alimentari. El sector agroalimentari està experimentant una […]
Dones del món rural
Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: EA Vallfogona de Balaguer Tel.: 973 443 650 A/e: aecaval.daam@gencat.cat
Entrega Premis Míldiu 2023
INSCRIPCIONS A través d'INNOVI https://innovi.cat/esdeveniments/entr ega-de-premis-mildiu-2023/ Per a més informació: Associació AEI INNOVI Tel. 931185951 Correu - e : comunicacio@innovi.cat PROGRAMA
Norma IFS Food V8: canvis de la nova versió
Jornada tècnica en línia el dijous 2 de novembre de 2023. PROGRAMA Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà Mònica Pascual Tel.: 972 630 123 A/e: monica.pascual@gencat.cat
‘Malvasia, una varietat recuperada i adaptada al canvi climàtic’, a debat en el Gastronomic Forum Barcelona
L’INCAVI organitza una ponència amb tast al voltant d’aquesta varietat recuperada amb èxit En el marc del Gastronomic Forum Barcelona, que se celebra del 6 al 8 de novembre en el Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, l’INCAVI organitza una ponència amb tast que girarà al voltant de la recuperació de la malvasia, una de les varietats de […]