Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

El macabeu a la DO Tarragona

Presentació En la varietat macabeu cal afavorir un equilibri entre el desenvolupament vegetatiu i la producció per tal d’aconseguir bones qualitats en el most i el vi elaborat. La DO Tarragona ha iniciat diferents línies de treball per reforçar la qualitat d’aquesta varietat, per a mostrar com la variació de la càrrega de poda pot […]

Big data, Intel·ligència Artificial i agricultura sostenible. Com fer-ho?

Presentació En la darrera dècada, la digitalització de l’agricultura s’ha estès de forma accelerada. Això pot permetre l’aparició d’oportunitats per tal d’avançar més ràpid aprofitant les tecnologies per a transformar algunes càrregues administratives en fonts d’informació que permetin analitzar l’agricultura i millorar-la. En aquesta jornada es mostraran exemples de noves eines tecnològiques que s’han desenvolupat […]

Un estiu per gaudir dels vins de la DO Terra Alta

Els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta tornaran a estar presents aquest agost als carrers per maridar diferents activitats culturals i festes populars, com ara una nova edició del cicle Divendres DiVins o la popular Festa del Vi de Batea, que enguany se celebra el cap de setmana del 4, 5 i 6 d’agost, i que s’emmarca dins la Festa […]

Torna “La Verema del Cava” amb activitats per a tots els públics

Torna "La Verema del Cava" amb activitats per a tots els públics    Del 26 d'agost al 30 de setembre, una vintena de cellers proposen activitats enoturístiques vinculades a la verema  Les activitats tindran lloc a l’Alt Penedès, Alella, l’Alt Camp, l’Anoia i la Conca de Barberà    L'Associació d'Elaboradors de Cava - AECAVA ha […]

Presentació de la segona edició de la Fira Mar de Vins, a Castelldefels

La fira Mar de Vins de Castelldefels presenta la seva segona edició el pròxim dimarts 5 de setembre a partir de les 18:30h al Castell de Castelldefels. Els assistents podran gaudir dels vins d’alguns dels cellers que participaran en la fira i maridar-los amb una proposta gastronòmica i el funky-soul de The Kojaks.   Durant la presentació es donarà a […]

Infraestructures compartides per productors agroalimentaris

Presentació Al llarg d’aquesta jornada, es pretén donar a conèixer els obradors compartits, el seu funcionament i l’encaix amb les necessitats del sector agroalimentari. A la provincia de Lleida cal fomentar la transformació en el lloc de producció i a la vegada incentivar la creació de sinèrgies entre els diferents productors/es agrolimentaris/àries. La jornada finalitzarà […]

Com establir la data de consum preferent en aliments no peribles per a prevenir el malbaratament alimentari?

Presentació A la UE s’estima que, anualment, es malbaraten 58 milions d’aliments a l’any, segons dades de l’Eurostat. D’aquesta xifra, el 10% està associat a errors en l’establiment de les dades de marcatge dels aliments i la confusió i mala interpretació d’aquesta per part de les persones consumidores. Aquesta jornada té com a objectiu presentar […]

Festa de la Verema de la DO Tarragona

La Denominació d’Origen Tarragona organitza els pròxims a finals de setembre i principis d’octubre una nova edició de la seva Festa de la Verema amb l’objectiu de promocionar la seva Ruta del Vi i oferir als visitants l’oportunitat de gaudir dels seus vins i el seu territori mitjançant diverses propostes enoturístiques. Els caps de setmana triats en aquesta ocasió […]

Fira Agrària de Sant Miquel “Producció Agrària Sostenible a Catalunya”

Presentació El món ha de fer front a desafiaments urgents com ara el canvi climàtic i la degradació del medi ambient. Davant d’aquesta problemàtica, el DACC impulsa la Producció Agrària Sostenible, la qual vol valorar la feina ben feta de les explotacions que s'esforcen per assolir nous reptes en matèria de sostenibilitat. Fent compatibles la […]

Fira Agrària de Sant Miquel “Tendències de futur en la producció i el consum d’aliments”

Presentació A nivell europeu el sector de l’alimentació, des de la producció fins al consum, està canviant ràpidament. El consum està patint els efectes d’inflació molt elevada que altera els hàbits a l’hora de consumir-los; la producció també està patint els efectes inflacionistes dels principals inputs (energia, adobs, mà d’obra) combinats amb canvis en la […]

Contingut efectiu d’envasos

Presentació Alguns equips, com els de control de pes, són d’ús generalitzat a quasi totes les organitzacions, mentre que altres són específics segons l’activitat. En tot cas, cal establir unes pautes per a la seva gestió. Aquestes pautes les pot definir el propi operador segons el seu criteri d’anàlisis del risc o, en alguns casos, […]

BxCat Alimentació

Benvolguts col·legiats, benvolgudes col·legiades, Des del CBCat (Centre Blockchain de Catalunya) ens han fet arribar informació d’un esdeveniment que pot ser del vostre interès. Es tracta del BxCat Alimentació, una jornada dedicada a la innovació tecnològica en el sector agroalimentari, i en concret a l'aplicació de la tecnologia blockchain en aquest àmbit. L'esdeveniment tindrà lloc […]