Vistes de navegació

Navegació de visualitzacions Esdeveniment

Avui

XI JORNADA AMBIENTAL 2023

XI JORNADA AMBIENTAL sota el lema “Parlem d’ecoansietat: hi ha futur per als joves? Passem a l’acció! Fem de la crisi ecosocial un motor de canvi'’. L’acte, organitzat per la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina, comptarà amb la participació de diferents ponents, entre els […]

Presentació de Temps de Vi 2023

Temps de Vi presenta la seva edició d’enguany el pròxim dimarts 30 de maig a partir de les 19h als jardins de l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú (Pujada Far Sant Cristòfol, 2), un acte que servirà com a tret de sortida del programa de la fira, que enguany se celebra del 9 a l’11 de juny. Durant la presentació, on es […]

Els sòls de panal: el terrer de la Garnatxa

Els panals són sòls molt particulars que es troben molt represenats a la Terra Alta, i que estan formats per materials arrossegats pel vent que baixava de l'Ebre fa milers d'anys, anomenats loess. En altres parts del món els loess formen els sòls més fèrtils que es coneixen, els sòls negres. Aquests sòls han estat […]

Matins d’innovació social al sector agroalimentari

El Departament d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) promou, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), els Matins d'innovació agroalimentària, un format de seminari tècnic que pretén ser un espai de trobada i intercanvi entre el sector i la recerca. En aquesta edició la jornada girarà al voltant de la innovació […]

JORNADA TÈCNICA: Las claves de la enología actual y del futuro: sostenibilidad, tecnologia e innovación

Dimarts, dia 8 de juny 2023 a les 9 hEscola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech   PROGRAMA   09.00 - Benvinguda i presentació dels ponents.09.30 - L'estabilitat col·loidal dels vins: El compromís amb el Medi Ambient. Piermario Ticozzelli CEO Enartis Sepsa S.A.U.10.30 - ENARTIS & WINEGRID: L'última generació de sensors per a la digitalització dels processos enològics a l'abast dels […]

Arriba la dotzena edició Temps de Vi

La fira Temps de Vi, que es va presentar ahir en la ja tradicional trobada a l’Espai Far de Vilanova, arriba enguany el cap de setmana del 9, 10 i 11 de juny a la Rambla Principal de Vilanova.   Programa

12a edició de Temps de Vi arriba plena de novetats per millorar l’experiència del visitant

La dotzena edició de la fira Temps de Vi arrenca aquest pròxim divendres a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú. I ho fa amb tot un seguit de novetats i millores que busquen fer encara més gratificant l’experiència del visitant a la mostra. Així, una de les principals novetats d’aquesta edició serà l’espai gastronòmic. Més de 100m2 per oferir una zona de relax al […]

El repte de l’envàs sostenible en el sector agroalimentari de Girona (2a sessió)

Els envasos sostenibles són ara més que mai una prioritat per a les empreses agroalimentàries. Com ens afectaran els canvis legislatius de la nova llei d’envasos? Quins són els punts clau per comprendre els canvis que hem de fer per adaptar-nos? En aquesta sessió presencial a Girona, descobrirem les últimes tendències del mercat i com […]

Jean Leon marida els seus vins amb òpera i pintura en una nova jornada del ViArt

La setena edició tindrà lloc el proper dissabte 10 de juny i culminarà amb un concert de la soprano Laura del Rio i del pianista Josep Buforn    Jean Leon celebra una nova edició del ViArt, la cita anual que marida el vi amb diferents disciplines artístiques, el proper dissabte, 10 de juny, a les […]

El Quadern Integrat d’Explotació

Presentació L'objectiu d'aquesta jornada és presentar als agricultors el Quadern Integrat d'Explotació (QIE) de Catalunya, que és el sistema electrònic proporcionat pel Departament en què els titulars d'explotacions agràries han de consignar les dades relatives a la seva activitat agrícola: actuacions fitosanitàries, aplicació de fertilitzants, regs practicats, així com altres pràctiques agràries i informació indispensable […]

El reg en vinya

L'aigua és un bé escàs i valuós. La situació clitmàtica que vivim ens obliga a reflexionar sobre com hem de treballar la vinya. Amb el canvi climàtic, les sequeres seran cada cop més habituals i duraderes. Això comportarà que la disponibilitat d'aigua cada cop serà menor. Aixó doncs, s'hauran de pendre mesures per adaptar-nos al […]