Jornada PATT presencial sobre Llevats acidificants per mitigar la pèrdua de l’acidesa i l’increment del pH en el vi
la setmana vinent es realitzarà una jornada PATT Presencial sobre: Llevats acidificants per mitigar la pèrdua d’acidesa i l’increment del pH en el vi. A càrrec d’Anna Puig. INCAVI_IRTA: 18 / 5/ 2023 10 -12 h gratuïta Jornada PAT Presencial Llevats acidificants per mitigar la pèrdua d’acidesa i l’increment del pH en el vi.
Novetats en la normativa d’ús sostenible de productes fitosanitaris
L'objectiu d'aquesta jornada és informar sobre les novetats en la gestió i transport de mercaderies perilloses, la gestió sostenible de productes fitosanitaris així com aspectes vinculats a la comercialització i emmagatzematge d'aquests. En la jornada es repassaran qüestions sobre el transport i el maneig de les mercaderies perilloses en els magatzems, novetats respecte a la […]
Indústria 4.0: Blockchain, nova eina per augmentar l’eficiència i reduir el rebuig a la indústria alimentària
Inscripcions A través de RuralCat: Inscripcions Per a més informació: Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura (Cabrils) Sra. Berta Català Tel.: 677 385 438 A/e: escolacabrils.accioclimatica@ gencat.cat
XI JORNADA AMBIENTAL 2023
XI JORNADA AMBIENTAL sota el lema “Parlem d’ecoansietat: hi ha futur per als joves? Passem a l’acció! Fem de la crisi ecosocial un motor de canvi'’. L’acte, organitzat per la Universitat de Barcelona, el celler Família Torres i el meteoròleg i professor de la UB Tomàs Molina, comptarà amb la participació de diferents ponents, entre els […]
Presentació de Temps de Vi 2023
Temps de Vi presenta la seva edició d’enguany el pròxim dimarts 30 de maig a partir de les 19h als jardins de l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú (Pujada Far Sant Cristòfol, 2), un acte que servirà com a tret de sortida del programa de la fira, que enguany se celebra del 9 a l’11 de juny. Durant la presentació, on es […]
Els sòls de panal: el terrer de la Garnatxa
Els panals són sòls molt particulars que es troben molt represenats a la Terra Alta, i que estan formats per materials arrossegats pel vent que baixava de l'Ebre fa milers d'anys, anomenats loess. En altres parts del món els loess formen els sòls més fèrtils que es coneixen, els sòls negres. Aquests sòls han estat […]
Matins d’innovació social al sector agroalimentari
El Departament d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) promou, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), els Matins d'innovació agroalimentària, un format de seminari tècnic que pretén ser un espai de trobada i intercanvi entre el sector i la recerca. En aquesta edició la jornada girarà al voltant de la innovació […]
JORNADA TÈCNICA: Las claves de la enología actual y del futuro: sostenibilidad, tecnologia e innovación
Dimarts, dia 8 de juny 2023 a les 9 hEscola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech PROGRAMA 09.00 - Benvinguda i presentació dels ponents.09.30 - L'estabilitat col·loidal dels vins: El compromís amb el Medi Ambient. Piermario Ticozzelli CEO Enartis Sepsa S.A.U.10.30 - ENARTIS & WINEGRID: L'última generació de sensors per a la digitalització dels processos enològics a l'abast dels […]
El repte de l’envàs sostenible en el sector agroalimentari de Girona (2a sessió)
Els envasos sostenibles són ara més que mai una prioritat per a les empreses agroalimentàries. Com ens afectaran els canvis legislatius de la nova llei d’envasos? Quins són els punts clau per comprendre els canvis que hem de fer per adaptar-nos? En aquesta sessió presencial a Girona, descobrirem les últimes tendències del mercat i com […]
Jean Leon marida els seus vins amb òpera i pintura en una nova jornada del ViArt
La setena edició tindrà lloc el proper dissabte 10 de juny i culminarà amb un concert de la soprano Laura del Rio i del pianista Josep Buforn Jean Leon celebra una nova edició del ViArt, la cita anual que marida el vi amb diferents disciplines artístiques, el proper dissabte, 10 de juny, a les […]