Trenta científics destacats de tot Europa, Amèrica del Nord, Sud-àfrica i Austràlia presentaran les últimes investigacions sobre dieta, estil de vida saludable i consum moderat de vi.
Organitzat per la Fundació per a la Recerca del Vi i la Nutrició (FIVIN) i el Wine Information Council (WIC) aquest congrés serà l’esdeveniment científic internacional més important sobre aspectes d’estil de vida, dieta, vi i salut dels últims cinc anys.
Toledo serà la seu del congrés Lifestyle, Diet, Wine and Health, un fòrum de primer nivell i abast mundial on s’exposaran les últimes investigacions sobre els beneficis d’un estil de vida saludable, combinant informació sobre com mantenir un estil de vida actiu, una dieta equilibrada d’estil mediterrània i un consum moderat de vi.
Aquest important esdeveniment que se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre reunirà més de 30 ponents internacionals, primeres figures especialitzades en l’àmbit de la medicina, de la nutrició i de la gastronomia.
Aquesta edició està organitzada per la Fundació per a la Recerca del Vi i la Nutrició – FIVIN i Wine Information Council.
El Dr. Ramón Estruch, president del Comitè Científic d’aquest congrés, destaca que la importància de Lifestyle, Diet, Wine and Health se centra en el fet que “presentem excel·lents científics de tot el món i amb diferents antecedents per destacar les últimes investigacions sobre temes d’estil de vida, dieta, vi i salut en aquest congrés internacional”.
El Congrés internacional es durà a terme al Palau de Congressos El Greco de la històrica ciutat de Toledo, Espanya, entre el 18 i el 20 d’octubre de 2023.
Nicolai Worm, president del Wine Information Council, afirma que “Aquest és un congrés important ja que analitza els diversos impactes en la salut de l’estil de vida i els factors dietètics, inclòs el consum moderat de vi”.
El programa científic inclourà presentacions sobre l’ Estudi de la Càrrega Global de Malalties, Salut Cardiovascular, Implicacions per a la Salut de les Opcions d’ Estil de Vida, la Importància del Context quan es consumeix el vi amb moderació, les Claus per a la Longevitat i com traslladar la Ciència a la Societat.
En l’actualitat, nombrosos estudis científics demostren que, si se segueixen les pautes apropiades de consum moderat, i no es ultrapassen, el vi pot formar part d’un estil de vida saludable i el seu consum té contrastats beneficis en la salut, sempre parlant d’adults sans. Pot ser perjudicial si es consumeix de forma abusiva tal com passa amb altres molts aliments. Per això, és molt important distingir entre el consum moderat i el consum abusiu. Qualsevol estudi sobre el vi i la salut no reemplaça el consell mèdic d’ un professional.