Amb la presència de l´Enòleg Maxemilien Bernardeu, es va fer un tast de diferents Champagnes experimentals amb manoproteïnes, tanins i diferents licors.
Aquest dimarts s’ha celebrat la segona sessió del taller de tast corresponent al mes de febrer. En aquest seminari han sigut el Sr. Maxemiliien Bernardeu de Station Oenotechnique de champagne , junt amb el seu representant en Josep Raventós de CAVATAP els que ens han fet una lliçó sobre les diferències entre els licors d’expedició en diferents champagnes.
Ens han fet un recordatori històric que remunta al 1830, quan es comença a posar el primer licor d’expedició en el champagne, el primer licor per fer un brut el 1876, fins als nostres dies. En la preparació del licor el primer que hem de tenir en compte és el tipus de sucre que fem servir, si és sucre de canya, de remolatxa o MCR.
Després es va procedir a degustar quatre sèries de champagnes en què en cada una hi havia el mateix champagne bàsic però en diferents tipus de licor, així es podien veure les diferències
entre un licor fet amb MCR o un altre amb sucre, també l’addició de manoproteïnes o de tanins per potenciar o amagar diferents gustos.
En definitiva, un extens programa que va fer que la quarantena d’enòlegs presents en el taller en sortís amb molta informació respecte a les possibilitats dels diferents licors d’expedició a l’hora de donar el toc final al vi escumós.