Aquest dimarts 7 de Juliol l’ACE-CEEC va poder recomençar les sessions de tast que havien quedat pendents a causa de la crisi sanitària pel coronavirus.
La primera sessió per raons de seguretat es va celebrar a les Caves Vilarnau , en un espai semi exterior que va facilitar molt la trobada. Tot i que es van complir les mesures pròpies d’aquests temps de pandèmia -mesura de la febre, desinfecció, separació entre participants mascaretes, etc.- els participants van poder estar junts i gaudir d’un cap vespre esplèndid. Des de l’ACE-CEEC agraïm la predisposició de les Caves Vilarnau per realitzar aquest Taller de Tast.
El tema de la sessió programada tractava sobre les noves varietats híbrides o Piwi que s’estan desenvolupant últimament. Per explicar-ho, qui millor, que el company Josep Maria Albet, ja que ell i la seva empresa formen part d’aquest projecte que es diu VRIAACC amb col·laboració amb INNOVI i altres empreses com son Celler Piñol, Alta Alella, i com a soci tècnic Valentín Blattner hibridador des de 1981.
Què és el projecte VRIAACC? Són Varietats Resistents I Autòctones Adaptades al Canvi Climàtic. En aquest estudi el que es pretén és mitjançant encreuaments de diferents varietats existents aquí a casa nostra, aconseguir una nova varietat resistent a plagues com l’Oïdi o el míldiu i que tingui uns perfils aromàtics i gustatius semblant a les nostres varietats. El procés ja està molt avançat i es va poder degustar alguns dels vins fets amb aquests encreuaments de varietats amb resultats molt interessants. També vam tastar vins d’altres zones, Alemanya, França, amb diferents varietats Piwi, els resultats dels quals també bons tant en l’àmbit aromàtic com gustatiu.
Les properes sessions de tast pendents estan previstes un cop passada la verema, pel 27 d’octubre, el 21 de novembre i el 15 de desembre. Esperem que la Covid-19 no ens ho impedeixi, encara que s’hàgin de prendre les mesures pertinents.