Els vins en llauna, a debat en un taller especialitzat
El passat 8 d’abril es va celebrar una nova sessió del taller de tast, centrada en una de les tendències emergents dins el món del vi: els Vins en llauna.
La sessió va anar a càrrec de l’enòloga Mery Nieto, del celler Mas Tinell, experta en vinificació i embotellat en llauna, que durant 8 anys va estar treballant a Raimat en aquest desenvolupament.
Va ser una explicació magistral de la tècnica d’enllaunat i dels avantatges e inconvenients de la tècnica a aplicar.
Es va tastar 8 tipus de vins de diferents regions i estils. Es un concepte que encara fa ballar el cap els que no en som consumidors i tampoc elaboradors, però es un concepte de vi que fa temps en cervesa esta totalment acceptat i que en vi ja ha fet l’enlairament al mercat americà i escandinau amb força. Es preveu que seguirà en auge i en total creixement els propers anys, sumat també al concepte de begudes a base de vi sense alcohol.
Durant la sessió, es van abordar els antecedents, les tendències actuals del consumidor i els aspectes tècnics i pràctics relacionats amb aquest tipus d’envasat. També es van exposar de manera clara els avantatges i inconvenients del vi en llauna, així com l’experiència acumulada en aquest àmbit.
La presentació de la sessió està disponible a l’àrea privada de www.enolegs.cat per a la vostra consulta. Podreu accedir-hi mitjançant el vostre usuari i contrasenya.

