- Aquest dissabte 24 d’agost s’han donat a conèixer les medalles d’or, plata i bronze de la 33a edició del Sigillum
En el marc de la 53a Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà, a l’Espluga de Francolí, s’han donat a conèixer aquest dissabte 24 d’agost els premis als millors vins de la regió. En un acte celebrat al Parc Fluvial i conduït pel periodista i director general del Grup Món Vicent Sanchis, s’ha repartit medalles d’or, plata i bronze als productes que han rebut les millors puntuacions en la darrera convocatòria dels Premis Sigillum.
Entre el jurat, un grup de sommeliers i enòlegs d’arreu de Catalunya, que van tastar completament a cegues tots i cadascun dels vins de la competició; i entre els resultats, el reconeixement a la qualitat en sis categories diferents: vins blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i vins de trepat.
Així ha quedat el podi definitiu de la 33a edició del certamen.
Blancs joves:
- Medalla d’Or: Llum de Vi Blanc 2023, del celler Cal Gasset
- Medalla de plata: Cara Nord Blanc 2023, de Cara Nord Celler
- Medalla de bronze: Entre 2 Parellada 2023, del celler Vidbertus
Blancs amb criança:
- Medalla d’or: Abadia de Poblet 2020, del celler Abadia de Poblet
- Medalla de plata: Orni Chardonnay 2022, del celler Marta Pedra
- Medalla de bronze: Genuïna 2022, del celler Rendé Masdéu
Rosats:
- Medalla d’Or: Portell Trepat 2023, del celler Vinícola del Sarral
- Medalla de plata: Nanos Trepat 2023, del celler Mas Foraster
- Medalla de bronze: Castell d’Or Trepat 2023, del celler Castell d’Or
Negres joves:
- Medalla d’Or: Negre de Folls Garnatxa Negra 2023, del celler Marta Pedra
- Medalla de plata: Les Gallinetes 2023, del celler Mas Foraster
- Medalla de bronze: Inquiet 2023, del celler Rendé Masdéu
Negres de criança:
- Medalla d’Or: Grillat dels Tossalets Trepat 2021, del celler Pla de la Masó
- Medalla de plata: Arnau Syrah 2019, del celler Rendé Masdéu
- Medalla de bronze: Crepuscle Merlot 2020, del celler Cal Gasset
Vins de Trepat:
- Medalla d’Or: Carles Andreu Trepat 2021 del Celler Carles Andreu
- Medalla de plata: Josep Foraster Trepat 2023, del celler Mas Foraster
- Amb medalla de bronze: Glatim Trepat 2022, del celler Vinícola del Sarral.
La Denominació d’Origen Conca de Barberà organitza des de fa 33 edicions un concurs que posa nota a partir d’un tast a cegues a la qualitat de la seua producció vinícola. El concurs d’enguany, ha estat coorganitzat per la DO i l’equip dels Premis Vinari, i va ser dirigit pel director Ramon Roset.