Dintre el marc del taller el dimarts dia 28 de març es va fer una sessió en què el que importava era les juntes de tancament del tap corona per escumosos.
De la mà dels representants Rivercap, en Jaume Vidal i en Josep Mata i de les empreses Crealis i Pedi, ens van fer una sessió informativa de les diferents juntes de tancament en els taps corona.
A partir d’una mateixa partida, champagne “Damien Hugot” de tiratge 2017. Es van degorjar 6 mostres diferents amb unes juntes de tap corona diferents, per observar la influència de l’oxigen en l’evolució del champagne. La composició de les juntes era diferent i per tant unes deixaven entrar més O2 i altres menys, l’última mostra era una junta en la qual hi havia incorporat SO2 per tal de retardar l’assimilació de l’O2 per part del escumós.
Es van poder comprovar unes diferències notables en l’evolució de les 6 mostres segons el tipus de junta que portaven. Tot i que aquests estudis no són definitius sí que van mostrar una línia de treball molt interessant.