De la mà de l’artista August Rosell, l’etiqueta ret homenatge a la primera vinya que van plantar Jean Leon i Jaume Rovira el 1963.
Jean Leon llança al mercat l’anyada 2016 del seu vi més emblemàtic, Jean Leon Vinya la Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, que vesteix, en aquesta ocasió, l’obra d’August Rosell, un dels pintors més consolidats del Penedès. L’artista ha volgut immortalitzar la vinya vella on neix aquest vi, la primera que van plantar Jean Leon i el seu enòleg Jaume Rovira el 1963 i amb la que van començar a forjar la història d’aquest celler llegendari lligat al setè art.
La nova anyada del Gran Reserva de Jean Leon és un homenatge a la vinya La Scala, una petita parcel·la de 8 hectàrees al cor del Penedès, de sòls argilo-calcaris, anomenada així en referència al restaurant que regentava Jean Leon a Beverly Hils i on acudien els actors i actrius més famosos del Hollywood en la seva època daurada.
L’obra d’August Rosell mostra una expressió àgil i vibrant, sense grans detalls, però creant un ambient càlid. Aquí predomina el verd, en diferents tonalitats, que plasma una vegetació plena de vida, evocant una tarda de finals de primavera, sota un cel de tons grisos i rosats. Al fons, apareix la inconfusible silueta del celler Jean Leon envoltat del paisatge del Penedès, element fonamental de l’obra de l’artista.
Certificat com a “Vi de Finca”, Jean Leon Vinya La Scala és un vi ecològic de cabernet sauvignon de producció limitada que s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional, com va ser la del 2016, un any sec en general, amb temperatures normals i un cicle vegetatiu fred. El vi ha envellit almenys 24 mesos en botes de roure francès, amb una posterior criança en ampolla d’un mínim de 3 anys.
El resultat és un vi intens, fresc i elegant, que compta amb l’aval de la guia de vins Proensa 2023, que li ha atorgat 97 punts, i el crític internacional James Suckling, amb 94 punts.
Fruit de la sensibilitat per l’expressió artística de Jean Leon, a finals dels anys setanta, Vinya La Scala va començar a plasmar l’art en les etiquetes d’algunes anyades especials, tot i que no va ser fins a mitjans dels noranta quan es va convertir en una pràctica habitual per vestir aquest vi. Artistes com Josep Maria Subirachs, Antoni Tàpies, Joan Hernández Pijúan, Waltraud Maczassek, Javier Mariscal o Josep Guinovat, entre altres, han col·laborat amb Jean Leon a través de les etiquetes d’aquest Gran Reserva, un símbol inqüestionable de la simbiosi entre el vi i l’art.