El passat dimarts 21 de Gener es van començar les sessions del Taller de Tast que, com cada any, organitza l’ACE-CEEC, amb la col·laboració de Juve&Camps. Els convidats en la primera sessió van ser Jordi Alcover i Sílvia Naranjo.
Com altres anys es farà una sessió per mes, des del gener fins al juny, segons consta en el programa publicat en el nostre web.
Un any més, disposem de l’esplèndida sala de tast de Juvé & Camps a qui agraïm la seva col·laboració desinteressada.
Amb l’assistència d’unes trenta-cinc persones, per aquesta primera sessió vam convidar als coautors de la Guia de Vins de Catalunya la Sílvia Naranjo i en Jordi Alcover.
Els quals primer ens van fer una dissertació d’aquesta guia: el perquè de les seves explicacions, puntuacions i l’esperit que representava la guia, després es van degustar diferents vins.
Tots els assistents van disposar d’un exemplar de la guia de vins de Catalunya 2020 per seguir les explicacions i el tast, un cop acabada la sessió se la van poder emportar a casa per a posteriors consultes.
El tast estava enfocat a tastar varietats minoritàries i vins amb caràcters especials. Es van tastar 15 vins de diferents Denominacions d’Origen de Catalunya:
- De la D.O. Empordà es va degustar una carinyena negra, una de blanca (de la qual només es conserven unes 25ha) i un lledoner blanc (Garnatxa blanca) brisat i sense sulfits.
- De la D.O. Pla de Bages un sumoll negre i un picapoll negre.
- De la D.O. Conca de Barberà un trepat negre amb criança i un ull de llebre.
- De la D.O Montsant una garnatxa peluda del Montsant.
- De la D.O. Penedès es va tast una malvasia de sitges amb fermentació en bóta. Un cava amb cent seixanta-vuit mesos de criança de macabeu, xarel·lo i parellada. També un escumós segons mètode ancestral sense sulfits.
- De la D.O. Terra Alta es va degustar una garnatxa negra.
- De la D.O. Tarragona un macabeu brisat i criat en bota.
- I per acabar, també es van degustar dos vins que no estan acollits a cap D.O.