12a edició de Temps de Vi arriba plena de novetats per millorar l’experiència del visitant

La dotzena edició de la fira Temps de Vi arrenca aquest pròxim divendres a la Rambla Principal de Vilanova i la Geltrú. I ho fa amb tot un seguit de novetats i millores que busquen fer encara més gratificant l’experiència del visitant a la mostra. Així, una de les principals novetats d’aquesta edició serà l’espai gastronòmicMés de 100m2 per oferir una zona de relax al visitant i on poder maridar els vins dels cellers que participen en la fira amb les propostes gastronòmiques de La Marabanda, El SurtidorEl TaulellObrador 180 La Firetaa més de les tradicionals Patates Piqué, que acompanyen la fira cada any. 

D’altra banda, s’amplia també l’espai destinat als més petits, de manera que també aquests puguin gaudir de la fira, a la seva manera. A la Ludoteca Temps de Vi, els nens i nenes trobaran des d’un espai de treballs manuals fins a jocs i construccions, passant per un espai esportiu i d’habilitats i un circuit de mini quads.

A més de la Ludoteca, els més petits trobaran dues activitats més: Derraping Vilanova, un circuit de minikarts elèctrics d’última generació; i Escombra humana, una atracció pensada perquè grans i petits passin una bona estona plegats.

 

Una trentena de cellers

Fins al diumenge 11 que dura la mostra, els assistents podran gaudir dels vins de la trentena de cellers que participen enguany de la mostra, i que representen gairebé a totes les denominacions d’origen vinícoles catalanes: Agrícola Corbera d’Ebre, Alsina & Sardà, Bodegues Pinord, Can Ràfols dels Caus, Canals i Munné, Cava Mariona de Mar, Celler de Viticultors Vilanova, Celler Hospital de Sitges, Celler Laurona, Celler Puig Bates, Consulat de Vins, Covides, Finca Viladellops, Llopat, Mas del Vidre, Mas Codina, Maset, Més que Paraules, Padró i Família, Parés Baltà, Ramon Canals, Roig Parals, Sans Domanine, Sumarroca, Torre del Veguer, Sans Domaine, Sumarroca, Torre del Veguer, Valldolina, Vermut Medusa – Vemurt Manyer, Vins de Foresta i Vinyes 7 Pams.

 

Tastos i concerts

A més dels vins i la gastronomia, els assistents a la fira podran gaudir de tastos i concerts a peu de fira. El primer dels tastos d’aquesta edició serà el mateix divendres 9, un cop inaugurada la fira. Serà un tast vertical de Sasserra, del celler Vega de Ribes, una ocasió única fer per un recorregut per diferents anyades d’aquest vi blanc elaborat amb Malvasia de Sitges. Serà a les 19:00h al Centre d’Art Contemporani La Sala. 

El mateix divendres, a les 20:00hsopar maridatge al restaurant La Cullera Mediterrània, on es podran maridar els plats mariners del restaurant amb les garnatxes del celler Sant Josep Vins (DO Terra Alta). I a la mateixa hora, nou tast a l’àtic secret. De nou, proposta gastronòmica a càrrec del restaurant L’HAC i maridada amb vins d’alguns dels cellers presents a la fira.

El dissabte 10 hi haurà dos tastos més, també al Centre d’Art Contemporani La Sala, i en horari de matí i de tarda. A les 12:00h serà el torn dels vins de la Denominació d’Origen Catalunya; i a la tarda, a les 19:00h, tast de vins del Celler Laurona (DO Montsant).

L’últim dels tastos en el marc de la fira serà diumenge 11, a les 12:00h a La Sala. Un tast molt especial on els assistents podran gaudir d’alguns dels vins que elaboren els cellers que formen part de La Carretera del Vi, una ruta que permet als amants del vi descobrir l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf, i que engloba 7 municipis i 13 cellers.

A aquests tastos s’uneixen també els tastos en vaixell, l’activitat estrella i segell distintiu d’aquesta fira que mira al mar. Enguany, amb vins de cellers com ara Puig-Batet o Ramon Canals, o de la Denominació d’Origen Montsant, que se suma així per primer any a la fira.

Pel que fa a les propostes musicals, els concerts d’aquesta edició arrenquen el mateix divendres amb Set de Rumba a les 18:00h a l’escenari 2, situat al sud de la Rambla. A les 19:30h, a l’escenari 1, Dumingu; i a les 21:00h, de nou a l’escenari 2, Veneno en la Piel.

Pel que fa al dissabte, les actuacions arrenquen ja al migdia, amb la sessió de Dj de la Torre (12:00h). Els concerts tornen als escenaris a partir de les 18:00h, amb Miss&Fu a l’escenari 1Made in Black (19:30h) a l’escenari 2 i D-Covers a les 21:00h a l’escenari 1.

Diumenge arrenca de nou amb una nova sessió de Dj, en aquest cas de Dj Nolla (12:00h), mentre que els concerts es reprenen novament a les 18:00h amb Swing Engine a l’escenari 2, per tancar a les 20:00h a l’escenari 1 amb l’actuació de Cool Cat Combo.

 

Actes posteriors a la fira

Un dels plats forts d’aquesta edició arriba tot just després del cap de setmana de la fira. Dijous dia 15 (20:30h), el restaurant La Marabanda organitza la segona edició de l’esdeveniment gastronòmic Mar i Nat, un sopar maridatge amb vins singulars de la DO Penedès. Una proposta gastronòmica de primer nivell, a l’alçada d’un esdeveniment que busca posar fi a aquesta edició de la fira, tot donant la benvinguda a l’estiu.

 

Sobre Temps de Vi

Temps de Vi és una fira que va néixer amb l’objectiu de promoure els vins elaborats a Catalunya, per ajudar a difondre la cultura del vi i del cavaaixí com el patrimoni de Vilanova i la Geltrú.

La fira s’ha celebrat històricament al centre neuràlgic de la ciutat, la Rambla Principal, amb representació d’una quarantena de cellers de les diferents denominacions d’origen catalanes. A més dels estands vinícoles, la fira compta també amb espais gastronòmicsactuacions musicals i altres representacions artístiques.  

La ubicació marinera del municipi és el reclam fonamental de Temps de Vi, que ofereix entre les seves múltiples activitats la possibilitat de fer tastos en alta mar, el tret diferencial d’una fira que enguany arriba a la seva dotzena edició.